11 oktober 2008

En sista blick över dimmornas hav, en sista ton av sorgens våg

Ytterligare en vecka till ända. Mer födelsedagsfirande igår kväll, denna gång hos svärföräldrarna, och mer mustaschgemenskap ikväll. I övrigt har det mest pluggats och jobbats. Insikten har smugit sig på att tentaperioden närmar sig, och det spelar ingen roll hur bra det kändes för en vecka sen, nu känns det som att jag har glömt varenda ord som nämnts på föreläsningarna.

Sverige gjorde en stabil insats mot Portugal, där första halvlek var stundtals bländande från svenskt håll men den andra något mer medioker. Elmander hade ungefär 80% av våra vassaste chanser, dock utan resultat. Frågan som består är dock, kommer vår skönlirande men ack så humörsspelande Zlatan behålla kaptensbindeln eller kommer den lämnas åter till en av våra slitvargar? En poäng är i vilket fall helt klart godkänt.

För att fortsätta på inslagen bana (ergo sport) ska nämnas en stabil hemmaseger mot Luleå för Linköpings lejon, en rätt klar förlust i Champions Hockey League mot Sparta Prag, samt att vi även hämtade säsongens mest oförtjänta tre poäng i solstaden Karlstad, där Jonas Fransson räddade oss med första nollan för säsongen.

Imorgon bör jag räkna en exempeltentamen. Känner mig föga motiverad i nuläget, men förhoppningsvis så känner jag annorlunda efter en god natts sömn.

Just nu: Jens Lekman - A Sweet Summer's Night on Hammer Hill

Inga kommentarer: